Wat een leuke dag hebben wij vandaag gehad. Op het programma stond pompoensoep en lassi maken. De kinderen hadden eerder al wat kruiden meegenomen en namen vandaag hun snijplankjes mee. Nadat we eerst uitgebreid hebben besproken wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij koken ( kookboek, recept, ingrediënten, pan, e.d.) zijn we aan de slag gegaan. Per groepje kregen de kinderen een stuk pompoen die ze moesten ontdoen van de pitten. Daarna mochten ze om de beurt snijden. Ook de rest van de ingrediënten werden klaargemaakt om de pan in te gaan. Gelukkig hadden we de hulp van moeders om de soep te koken. In de klas hebben de juffen de soep gepureerd met de staafmixer. En toen konden we eindelijk proeven. Wat was het heerlijk. Ook meester Frank kwam proeven. Hij likte zijn vingers erbij af!!
Na de heerlijke soep hebben we lassi gemaakt. Een heerlijk drankje dat ze veel in India drinken (en veel beter helpt tegen rode peper dan water). En als klap op de vuurpijp hebben we een hele hoop kruiden bekeken en besnuffeld.
Soep
1 pompoen ca. 1 kg
1 grote ui
1 rode peper
2 cm gemberwortel of gemberpasta uit tube (Bresc of AH)
1 limoen
3 el olie
1/4 theelepel gemalen komijn(Silvo)
750 ml. kippenbouillon
1 pakje kokosmelk (200 ml. Conimex)
zout en versgemalen peper
1 grote ui
1 rode peper
2 cm gemberwortel of gemberpasta uit tube (Bresc of AH)
1 limoen
3 el olie
1/4 theelepel gemalen komijn(Silvo)
750 ml. kippenbouillon
1 pakje kokosmelk (200 ml. Conimex)
zout en versgemalen peper
Voorbereiding
Schil de pompoen, verwijder de draden en zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak hem fijn.(pas op dat je niet in je ogen gaat wrijven nadat je de pepers hebt gesneden!). Schil en rasp de gemberwortel. Rasp de schil van de limoen.
Bereidingswijze
Fruit in de olie de ui met rode peper, gember, limoenrasp en komijn.
Voeg de bouillon, pompoen en kokosmelk toe en laat de soep afgedekt in 15 á 20 min. gaarkoken op zacht vuur.
Pureer de soep met de staafmixer, breng hem op smaak met zout en peper en verdeel hem over vier kommen.
Voeg de bouillon, pompoen en kokosmelk toe en laat de soep afgedekt in 15 á 20 min. gaarkoken op zacht vuur.
Pureer de soep met de staafmixer, breng hem op smaak met zout en peper en verdeel hem over vier kommen.
250 ml (ijskoud) water
500 ml yoghurt
2 dessertlepels suiker
4 bananen
Bereidingswijze:
Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de ingrediënten in een kan en pureer met een staafmixer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten